Om MediYoga

Vad är MediYoga? - MediYoga är en holistisk träningsform som innefattar mjuka kroppsövningar, effektiva andnings- och koncentrationstekniker, djupavslappning och meditation.

 

MediYoga härrör från Kundaliniyoga och den tantriska traditionen. Den är en svenskutvecklad terapeutisk form av yoga som skapats i Sverige via MediYogaisntitutet i Stockholm de senaste 20 åren. Den är baserad på mångtusenårig kunskap och erfarenhet men också modern svensk forskning som visar att yoga har positiva effekter vid olika typer av problem, både kroniska och andra sjukdomstillstånd som exempelvis hjärtproblem, ryggproblem m.m. MediYoga är en vetenskaplig metod som sedan -98 testas inom ramen för modern vetenskaplig forskning i samverkan med bla KI, Danderyds sjukhus m fl. MediYoga finns idag på över 150 vårdinrättningar runt om i landet.

 

MediYoga är en form av yoga som passar de allra flesta då man gör den efter sin egen förmåga. MediYoga går att göra sittandes på stol eller på yogamatta.

Kurserna riktar sig till dig som tidigare gått på MediYoga men också till nybörjaren.

 

Det långa djupa andetaget är centralt i MediYoga och går som en röd tråd genom alla pass. Det hjälper till att aktivera det parasymatiska nervsystemet (lugn och ro systemet) som leder till reducering av stress, bättre sömn och återhämtning för kropp och själ.

Kom gärna några minuter innan passet börjar (ca 5-10 min innan) så att du i lugn och ro hinner lägga dig ner på mattan, andas och landa. Ha mjuka kläder på dig som inte sitter åt för mycket och ta gärna med dig en vattenflaska.

 

För den som vill gå på Gongbad kommer det ett finnas ett pass ca 1g/månad på på söndagar kl 10.30-12.00 på Vital MediYoga, Kålsängsgränd 10 A

 

Gongen har ca 80.000 olika vibrationer och toner som hjälper till att få igång flödet i våra energikanaler. Vibrationerna har en balanserande effekt som hjälper dig att komma in i djup avslappning och som i sin tur ger kroppen möjlighet till återhämtning och självläkning.

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

ADRESS, VITALMEDIYOGA

Kålsängsgränd 10 A, Uppsala

 

E-POST

info@sinusmediyoga.nu

 

TELEFON

073-947 51 69

© Copyright 2016. All Rights Reserved.